Edi Saša Đorđević otvorio novi ciklus Limuntusovih kulturnih večeri

Novi ciklus Limuntusovih kulturnih večeri  u Gradskoj biblioteci u Ljigu otvorvorio je Edi Saša Đorđević svojom “Trilogijom o slobodi” koju čine tri romana: “Janičar”, “Ustanik” i “Četnik”. Publika je imala priliku da se upozna i razgovara sa gostom iz Smedereva koji se potrudio da u jasnim crtama objasni šta je cilj i poruka njegovih romana.

Trilogija o slobodi, fotogtafija: Jovana Atanacković

Pored priče o aktuelna tri romana, Edi je govorio i o svojoj muzičkoj karijeri u hevi metal bendu Patrias, a saznali smo i koji su njegovi naredni književni koraci. Pričalo se i o srpskoj istoriji, greškama i uspesima koje smo pravili i šta nam je činiti u budućnosti jer svrha istorije je da nam bude oslonac i podsetnik za budućnost. Cilj trilogije je da nas podseti na sva stradanja koja su se dešavala na ovim prostorima u prošlosti i uz aktivno učešće publike taj cilj je i postignut. Ono što je pokazalo ovo kulturno veče jeste da je sećanje na prošlost i dalje jako živa i da nije sasvim tačno da ljudi ovde slabo pamte.

Edi Saša Đorđević
Fotografija: Mira Kojić

Ovog puta Limuntusove kulturne večeri obuhvataju samo književni deo bez izložbi, a u subotu 17. novembra u 19 časova dolaze nam gosti iz Novog Sada i to: Boris Mišić – pisac fantastike i pesnička družina “Među nama”.

1,015 thoughts on “Edi Saša Đorđević otvorio novi ciklus Limuntusovih kulturnih večeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *