Limuntusove kulturne večeri- umetnička reanimacija Ljiga

Ovog i narednog meseca Ljig će imati priliku da se upozna sa radom niza umetnika iz različitih oblasti. Umetnička Republika Limuntus priprema događaj pod nazivom „Limuntusove kulturne večeri“ na kojima će se Ljižani imati priliku da se upoznaju sa radom svojih lokalnih umetnika, ali i sa radom umetnika iz drugih gradova.

„Limuntusove kulturne večeri“ trajaće tri nedelje i odvijaće se u Gradskoj biblioteci u Ljigu, a programi su zakazani za 23. jun, 30. jun i 07. jul. Tada će svoje radove izlagati slikari i fotografi uz pesnički i prozni sadržaj, a takođe je zakazana i jedna projekcija filma u našoj produkciji.

Ovim dešavanjima želimo da testiramo našu javnost i vidimo da li je maloj sredini poput Ljiga potreban umetnički sadržaj; da vidimo u kakvom je stanju „pacijent“ zvani umetnost u Ljigu i da li mu je potrebna reanimacija.

Smatramo da je vreme kada umetnošću nije imao ko da se bavi u Ljigu i kada za umetnost niko nije imao sluha polako prolazi, zašta je dokaz upravo naše udruženje koje se bavi promocijom umetnosti kao i povezivanjem i pružanjem pomoći umetnicima u malim sredinama poput Ljiga.

Same goste “Limuntusovih kulturnih večeri” predstavljaćemo u narednim danima, a sponzor dešavanja je salon nameštaja i bele tehnike Beo tehna.  Mi svoj deo posla obavljamo. Na redu je publika da obavi svoj deo posla.

 

663 thoughts on “Limuntusove kulturne večeri- umetnička reanimacija Ljiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *