Limuntusovo kulturno veče u Lazarevcu u petak 14. septembra

Nakon programa koji je održan u Gradskoj biblioteci u Ljigu tokom juna i jula, Limuntusove kulturne večeri se nastavljaju. Sledeća destinacija je Lazarevac i to restoran Lazaretto u Karađorđevoj 37 od 19 časova.

Program će obuhvatiti prezentaciju o stvarnom značaju kulture i umetnosti, promociju zbirke poezije „Odbrana dodira“ Aleksandra Đukića, zatim izložbe fotografija Katarine Brett iz Novog Sada i Katarine Atić iz Mionice i izložbe slika Jovice Badrića i Snežane Milinković iz Ljiga i Dragane Ivanović iz Kozelja kod Ljiga.

Restoran Lazaretto često organizuje izložbe i književne večeri po čemu se može izdvojiti iz čitavog spektra kafića i restorana u Lazarevcu. Jako je bitna stvar da postoje mesta poput Lazaretta gde umetnici imaju priliku da izlažu svoje radove pred savremenom publikom koja se danas ipak nalazi u kafićima i restoranima, a ne u bibliotekama i kulturnim centrima. Ovakav način za izlaganje radova svakako ne treba da preuzme primat od kulturnih ustanova, ali može poslužiti kao prečica i podsetnik ljudima da umetnost i dalje živi,da nije istina da je zamrla i da je prevaziđena.

Dođite u petak u Lazaretto od 19 časova da zajedno pričamo o umetnosti…

Bašta restorana

3,879 thoughts on “Limuntusovo kulturno veče u Lazarevcu u petak 14. septembra