Stigao je Jezomor

Nakon izvesnog vremena i čekanja, pojavio se koautorski prvenac mladog pisca horora Mladena Stanisavljevića “Jezomor- Portret troprstog slikara” u saradnji sa Milošem Petkovićem, a u izdanju Portalibrisa.k

Fantastičnu naslovnu stranu ovog romana odradio je Igor Krstić a promocija nam stiže za Sajam knjiga.

Jezomor – Portret troprstog slikara”, je jezovita, horor priča koja prati obogaljenog, troprstog slikara, njegov beg iz grada u ruralne krajeve i čudne, zastrašujuće događaje koji će pohoditi sela podno Suve planine na jugu Srbije.

“Kada je bio dečak, Isidor Ševarika nije govorio do četvrte godine. Tada ga je izlečila vračara pred vodeničnim točkom koji se okreće suprotno od kazaljke na satu – bajalicom. Ipak, nešto kasnije, Isidor je Kamenoj vodenici platio visoku cenu, izgubivši dva prsta na tom, za njega, sudbonosnom mestu.
Kao mladić, Isidor se bavi slikarstvom i radi kao ulični prodavac slika. Susret sa zavodljivom ženom i slikanje njenog akta nateraće ga da se, posle mnogo godina, vrati u mesto sopstvenih košmara.
Okružen grupom lokalaca, sa kojima se družio još za vreme bombardovanja, troprsti slikar uplešće se u klupko drevnog prokletstva neostvarene ljubavi i izdajstva za koje je i sam neraskidivo vezan.
Ubistva u maglovitim planinama, plač ikona, uznemirenost usamljenog, srebrnog vuka i zov rudnika mlečnobelih zidova znaci su da se Jezomor vratio, praćen čegrtanjem ukletih dukata.
Slikajući Jezomorov portret, slikar će proći put od smetenog bogalja do hrabrog ludaka, pitajući se sve vreme hoće li se na kraju ta slika naći na prodajnom štandu ili će njegova završiti na banderi, kraj starih, izlizanih čitulja.”


Inače, Mladen Stanisavljević je mladi pisac iz Niša i član je Udruženja ljubitelja fantastike Ordo DracoNiš čiji su članovi između ostalog i pisci Miloš Petković čija je najpoznatija trilogija “Perunov hroničar” i Mladen Đorđević pisac trilogije “Svetioničar”. Mladen se pretežno bavi pisanjem horor priča, a gost je mnogih dešavanja u organizaciji Ordo DracoNiš. Ovo udruženje je gostovalo u gradskoj biblioteci u Ljigu na Limuntusovim kulturnim večerima kada su nas posetila spomenuta tri pisca i Darko Stanković- predsednik Ordo DracoNiš.

Ako je suditi prema onome što smo videli od ovog udruženja i ovih pisaca na Limuntusovim kulturnim večerima,  “Jezomor” će sigurno opravdati to što smo ga toliko čekali.

1,192 thoughts on “Stigao je Jezomor