Vašar nauke i umetnosti u Ljigu

Ljig dobija novi vašar u svom kalendaru – Vašar nauke i umetnosti, manifestaciju koja će se održati 25. maja sa početkom u 14 časova na sportskim terenima kod Srednje škole „1300 kaplara“. Ovu manifestaciju organizuje naša Umetnička Republika Limuntus u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Ljigu.
Program se sastoji iz tri dela: naučno – umetničkog, književnog i muzičkog.

Naučno – umetnički deo počinje u 14 časova i sardžaće štandove srednjovekovnih zanata, savremenog plesa, biologije, arheologije i psihologije, a uz to, održaće se i tri kratka predavanja. Posetioci će biti u prilici da vide kako se danas izrađuju srednjovekovni kostimi i oružje, razna semena i biljke, fosile raznih životinja, među kojima i zub mamuta i primerak slepog miša “vampira”, arheološki materijal (između ostalog i uzorci ljudskih skeleta). Takođe, posetioci će se upoznati sa projektom grupe studenata psihologije pod nazivom “Svi smo isto različiti”, a biće priče i o pogledu na život iz ugla adolescenata.

Književni program sadrži dve tribine. Prva tribina pod nazivom “Budućnost epske fantastike nakon Game of thrones-a” biće održana u 18 časova, a učesnici tribine su naši pisci fantastike: Aleksandar Tešić, Miloš Petković i frontmen grupe Orthodox celts, Aleksandar Petrović – Aca Seltik.
Druga tribina počinje u 19 časova, a biće posvećena hororu kao književnom žanru, a učestvovaće: pisac i prevodilac Goran Skrobonja, pisac Mladen Đorđević i pisac Mladen Stanisavljević.

Završni deo programa biće svirka grupe “Enes i Mira” od 20:30 čime se zatvara prvi Vašar nauke i umetnosti u Ljigu.

Ovu manifestaciju podržali su: Gradska biblioteka u Ljigu, salon nameštaja i bele tehnike Beotehna i fotografska radnja Foto Zvonko.

Dođite da se zajedno upoznamo sa naukom i umetnošću i da se družimo.

Vašar nauke i umetnosti

6,075 thoughts on “Vašar nauke i umetnosti u Ljigu